Ben gençliğimden beri kendi yaptığım ve annemden
öğrendiğim tarifi yazmak istiyorum...
1 su bardağı kırmızı mercimeği pişirin. Kıvamına
gelince 2 su bardağı bulgurun üzerine dökünüz.
Kimyon, tuz ilave ediniz ve karıştırınız. Sonra
üzerini kapatınız. Bir tarafta 15 veya 20 dakika kalsın.Diğer tarafta ise...
Bir kaba 1 adet büyük soğanı rendeleyerek
tereyağında hafifçe kavurunuz. Daha sonra içine salça. Kırmızıbiber, biber salçası,
karabiber, tuz, maydanoz. Nane ilave edilerek hepsi karıştırılır ve ocak
söndürülür Bu karışımı hazırladığımız bulgura ilave ediliniz. Ve elinizle biraz
yoğurunuz. Bu arada 3 veya 4 kaşık kadar zeytinyağı ilavede yapılır.. Yoğurma
işi bitince sıkılarak servis tabağına konur. Üzeri resimde görüldüğü gibi
süslenir...
Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder