Sizlere uzun süredir göremediğim, sadece
internetten haberleştiğim, bazen de telefonla görüşerek hasretlik giderdiğim ve
de Hollanda da yaşayan abimin çocukken annemin yapıp zevkle yediğimiz ve onun
çok sevdiği baklalı pilav tarifini yapazacağım.
Yapılışı;
2,5 Kg İç baklayı ayıklayınız. { iç baklayı
mümkünse iri seçiniz } Bir miktar yağın içine atarak kavurunuz. Kendi kendine
yumuşama kıvamına gelince, bu arada bakla bir miktar sulanır ve bir miktar tuz
atarak tencerenin kapağını kapatınız.
Diğer tarafta 1 Kg pirzola veya bifteği
düdüklünün içine biraz yağ koyarak tercih ettiğiniz etleri bu yağda alt üst
ederek hafifçe öldürün ve içine 2 adet domates rendesi ve su koyarak düdüklüde
pişiriniz.
Diğer taraftan 3 su bardağı pirinci daha önceden
ıslatınız. Düdüklüde kalan suyu kullanmak şartıyla pirinci 3 bardak su ile
biraz tıklatın. ( Pişmeyecek kıvamda olacak )
Bu arada bir tencerenin altına domatesleri halka
halka doğrayarak yerleştiriniz. Onun üzerine pişirilen eti, onunda üzerine
pişirilen baklayı koyunuz. En üste sulu pirinci dökünüz. Veee tencerenin
kapağını kapatınız, altının ateşini kısınız, pirincin pişip demlenmesini kontrol
ediniz.
Ve de bu kadar yorulmadan sonra birazcık dinlenin
( bu arada yemekte dinlensin ) .)
Nihayet sona geldikkkk... Tencerenin ağzına uygun
bir tepsiyi tencerenin ağzına kapatın veee hemen tencereyi tepsiyle birlikte
ters çevirin.
Ortaya çıkan manzara gerçekten nefissss...
Yerken cacık çok yakışıyor. Afiyetler olsun...
Birde sizlere Browni nin yapılışını anlatacağım..
Bu da sevgili yeğenim isteği..))
Browni
Malzemeler:
3 adet yumurta
1,5 su bardağı toz şeker
125 gr yağ
1 su bardağı süt
3 yemek kaşığı kakao
2 su bardağı un
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Yapılışı:
Yumurta ve şekeri bir kapta çırpınız. Üzerine hafifçe erimiş yağı, sütü ve kakaoyu ilave ediniz. Bu karışımdan 1 su bardağı ayırınız.
Geri kalan karışıma unu, vanilyayı, kabartma tozunu ilave ediniz. Ve de yağlanıp unlanmış kalıba dökünüz. Daha önceden ısıtılmış fırına koyunuz.
Kek pişip fırından alınca hemen üzerine ayırdığınız 1 bardak karışımı dökünüz..
Üzerini Fındık, Hindistan cevizi ile süsleyiniz. Veeee afiyetler olsun.
Bir tavsiye. Bunu bir gün önceden yapınca daha nefis oluyor..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder