5 Eylül 2012 Çarşamba

MERCİMEKLİ KÖFTE..









Ben gençliğimden beri kendi yaptığım ve annemden öğrendiğim tarifi yazmak istiyorum...

1 su bardağı kırmızı mercimeği pişirin. Kıvamına gelince 2 su bardağı bulgurun üzerine dökünüz.

Kimyon, tuz ilave ediniz ve karıştırınız. Sonra üzerini kapatınız. Bir tarafta 15 veya 20 dakika kalsın.Diğer tarafta ise...

Bir kaba 1 adet büyük soğanı rendeleyerek tereyağında hafifçe kavurunuz. Daha sonra içine salça. Kırmızıbiber, biber salçası, karabiber, tuz, maydanoz. Nane ilave edilerek hepsi karıştırılır ve ocak söndürülür Bu karışımı hazırladığımız bulgura ilave ediliniz. Ve elinizle biraz yoğurunuz. Bu arada 3 veya 4 kaşık kadar zeytinyağı ilavede yapılır.. Yoğurma işi bitince sıkılarak servis tabağına konur. Üzeri resimde görüldüğü gibi süslenir...

Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder