16 Ağustos 2012 Perşembe

BAKLALI PİLAV VE BROWNİ







Sizlere uzun süredir göremediğim, sadece internetten haberleştiğim, bazen de telefonla görüşerek hasretlik giderdiğim ve de Hollanda da yaşayan abimin çocukken annemin yapıp zevkle yediğimiz ve onun çok sevdiği baklalı pilav tarifini yapazacağım.

Yapılışı;

2,5 Kg İç baklayı ayıklayınız. { iç baklayı mümkünse iri seçiniz } Bir miktar yağın içine atarak kavurunuz. Kendi kendine yumuşama kıvamına gelince, bu arada bakla bir miktar sulanır ve bir miktar tuz atarak tencerenin kapağını kapatınız.

Diğer tarafta 1 Kg pirzola veya bifteği düdüklünün içine biraz yağ koyarak tercih ettiğiniz etleri bu yağda alt üst ederek hafifçe öldürün ve içine 2 adet domates rendesi ve su koyarak düdüklüde pişiriniz.

Diğer taraftan 3 su bardağı pirinci daha önceden ıslatınız. Düdüklüde kalan suyu kullanmak şartıyla pirinci 3 bardak su ile biraz tıklatın. ( Pişmeyecek kıvamda olacak )

Bu arada bir tencerenin altına domatesleri halka halka doğrayarak yerleştiriniz. Onun üzerine pişirilen eti, onunda üzerine pişirilen baklayı koyunuz. En üste sulu pirinci dökünüz. Veee tencerenin kapağını kapatınız, altının ateşini kısınız, pirincin pişip demlenmesini kontrol ediniz.

Ve de bu kadar yorulmadan sonra birazcık dinlenin ( bu arada yemekte dinlensin ) .)

Nihayet sona geldikkkk... Tencerenin ağzına uygun bir tepsiyi tencerenin ağzına kapatın veee hemen tencereyi tepsiyle birlikte ters çevirin.

Ortaya çıkan manzara gerçekten nefissss...

Yerken cacık çok yakışıyor. Afiyetler olsun...




Birde sizlere Browni nin yapılışını anlatacağım..

Bu da sevgili yeğenim isteği..))

Browni

Malzemeler:

3 adet yumurta

1,5 su bardağı toz şeker

125 gr yağ

1 su bardağı süt

3 yemek kaşığı kakao

2 su bardağı un

1 paket vanilya

1 paket kabartma tozu

Yapılışı:

Yumurta ve şekeri bir kapta çırpınız. Üzerine hafifçe erimiş yağı, sütü ve kakaoyu ilave ediniz. Bu karışımdan 1 su bardağı ayırınız.

Geri kalan karışıma unu, vanilyayı, kabartma tozunu ilave ediniz. Ve de yağlanıp unlanmış kalıba dökünüz. Daha önceden ısıtılmış fırına koyunuz.

Kek pişip fırından alınca hemen üzerine ayırdığınız 1 bardak karışımı dökünüz..

Üzerini Fındık, Hindistan cevizi ile süsleyiniz. Veeee afiyetler olsun.

Bir tavsiye. Bunu bir gün önceden yapınca daha nefis oluyor..

 




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder