15 Ağustos 2012 Çarşamba

KEDİ DİLLİ PASTA








Sizlere zaman zaman gençliğimde yaptığım yemek veya pasta tariflerini yazmak istiyorum...

TATLI:

Malzemeler:

200 gr kedidili

1 Kg süt

2 yumurta

4 yemek kaşığı nişasta

1,5 su bardağı toz şeker

75 gr nebati yağ

1 paket vanilya

Yapılışı:

Yumurta bir tencerenin içine kırılır. Çatal ile hafifçe karıştırılır. Üzerine şeker, nişasta, süt ilave edilerek muhallebi kıvamına gelesiye pişirilir. Kıvamı gelince vanilya ve yağ ilave edilerek ocak söndürülür. Bu arada yağ eriyesiye karıştırılır.

Bir servis tabağına kedi dilleri yerleştirilir.Üzerine yapılan muhallebinin yarısı yayılır.Tekrar bir sıra daha kedi dili konulur ve kalan muhallebinin diğer yarısı yayılır.Biraz soğuduktan sonra üzeri dövülmüş fındık veya Hindistan cevizi ile süslenir..

Afiyet olsun...

 

1 yorum: