12 Ağustos 2012 Pazar

TİCARET...








İnsanın kendi başına iş düzeni kurması çok zor. Aslında kurması değil de onu idare etmesi zor. Beni yanlış anlamayın sadece zor diyorum. Yapılamaz diye bir şey yoktur. Sadece hırslı olmayacaksın. Herşeyi içine sindirerek yapacaksın... Hırs insanın sağlıklı düşünmesini engeller...

Aman sakın ama sakın ortak almayınız. Ortaklık sadece 1 veya 2 yıl sorunsuz oluyor. Daha sonra hele para kazanmaya başlayınca, art düşünceli olan ortak ufak, ufak yemeye başlıyor. Diğer ortak kibar ve gözü tok bir insansa bunları görmezlikten geliyor. Sahtekâr ise doymuyor. Bu ufak kaçamakları yavaş yavaş büyümeye başlıyor. Tabii bir atasözü var.           [ Yumuşak atın tekmesi pek olurmuş] Sessiz ve kibar ortak başlıyor sinirlenmeye ve parlamaya. Böylece sarsıntılar başlıyor.

Fakat dürüst olmak her zaman insana kazandırır. İşte o zaman ortaklığın sıkıntılı olduğunu görür ve bir kararla bu işi bitirir. Tabii yazık olan geçirdiği o sıkıntılı günlere olur.

Onun için kendi işinizi kendiniz kuracaksınız. Ama çok iyi düşünmeli ve başkalarının aklıyla değilde kendi aklınızla hareket etmelisiniz...Tek güveneceğiniz kişiler ,eğer güzel bir aileniz varsa ,ailecek beraber olmaktır.Sizlere söyleyeceğim güzel bir söz var.Ticaret yapanlar bunu mutlaka bilmeli ve bunu okuyunca biraz ne demek istediğimi düşünmeliler..


 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder